Neem contact op via WhatsApp

WERELDRECORD: parade van 1.326 Ford Mustangs

16-9-2019

Afgelopen zaterdag is op de Ford Lommel Proving Ground een nieuw wereldrecord gevestigd voor de parade met het meeste aantal Ford Mustangs. 

Een notaris telde niet minder dan 1.326 Mustangs die een onafgebroken rijdende kolonne vormden. Daarmee wordt het vorige record van 960 voertuigen in Toluca, Mexico verpletterd! Een passend eerbetoon voor de 55ste verjaardag van de Ford Mustang, die verder extra in de verf gezet werd door een fly-over van het P51 Mustang gevechtsvliegtuig dat zijn naam gaf aan het iconische Ford-model.

In totaal schreven niet minder dan 1.700 Mustangs zich in om deel te nemen aan de wereldrecordpoging. Ondanks de aangekondigde regen konden de organisatoren rekenen op een uitstekende opkomst. Het deelnemersveld telde alle generaties van het iconische Ford-model, van 1964 tot 2019. 

De Mustang-eigenaars kwamen bovendien uit alle hoeken van Europa met 746 voertuigen uit België, 232 uit Duitsland, 136 uit Nederland, 75 uit het Verenigd Koninkrijk, 68 uit Frankrijk, 53 uit Luxemburg en enkele Zwitsers, Monegasken en zelfs Polen. 

Ze gingen allemaal naar huis met een certificaat als tastbare herinnering aan het breken van het wereldrecord.Over de Ford Mustang

De Ford Mustang bestaat nu 55 jaar, je zou dan denken dat het een ouderwets model is, maar niks is minder waar. De Ford Mustang is wereldwijd voor het vierde jaar op rij de bestverkochte sportcoupé. Dat de Ford Mustang nog bestaat is een wonder gezien de huidige trend naar elektrische SUV's. SUV's zijn nu zo populair dat Ford in Amerika alle modellen die geen SUV zijn geschrapt zijn met maar een uitzondering, de Ford Mustang. Zelfs als meest populaire sport coupe ter wereld zijn er in Nederland afgelopen jaar slechts 7 Ford Mustang's in Nederland verkocht. Wereldwijd werden er 113066 Ford Mustang's verkocht ten opzichte van 607500 in 1964.


Ford Mustang in de toekomst

Ford werkt aan diverse elektrische modellen en als parade paardje van Ford mag de Ford Mustang uiteraard niet vergeten worden. Het is daarom ook niet vreemd dat Ford nu werkt aan een door de Mustang geïnspireerde elektrische SUV. Hoe deze er uit gaat zien is nog een mysterie maar door de Ford mustang's van de afgelopen 55 jaar te bekijken kunnen we er wel over dromen.


Wil je meer te weten komen over de Ford Mustang?

Ford MustangNeem contact op
Vondt je dit een leuk bericht? Deel het dan alsjeblieft op Social Media!

 Deel dit bericht


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws