Neem contact op via WhatsApp

De ultieme virtuele P1-racewagen, ontworpen met gamers

28-8-2020

Ford onthult op Gamescom 2020 de allereerste auto die is ontworpen in samenwerking tussen een autofabrikant en gamers. Het concept van Team Fordzilla P1, bedoeld als de ultieme virtuele racer, wordt verwacht in een racespel in 2021. Ford kondigt ook aan dat het tegen het einde van dit jaar een realistisch schaalmodel zal bouwen als verkenning van de parallellen tussen de virtuele en de echte wereld.


Het concept van Team Fordzilla P1 is ontwikkeld onder de codenaam Project P1 en is grotendeels samengesteld door middel van stemmen van fans op Twitter. Gamers kozen voor elementen in verschillende ontwerpfasen zoals zitplaatsen positie, cockpitstijl en aandrijflijn zodat Ford-ontwerpers hiermee aan de slag konden gaan.

Voor de laatste peiling werden twee ontwerpen aangedragen, de auto van Ford-exterieurontwerper Arturo Ariño zegevierend, met 83,8 procent van de stemmen. Bijna 225.000 fans lieten hun voorkeuren horen.

Ford P1 Virtual RacecarFord P1 Virtual RacecarFord P1 Virtual Racecar

Het ontwerp van Ariño is geïnspireerd door de Ford GT en bevat unieke accenten zoals morphing-technologie op de carrosserie om de stabiliteit van een longtail-racer te bieden op de snelle rechte stukken van Le Mans, of een kortere body voor strakkere circuits zoals Monaco.

Voor fans die zich afvragen wanneer ze de auto in-game kunnen testen, liet Ford doorschemeren dat het in vergevorderde besprekingen is met een grote game-ontwikkelaar waar naar verwachting de racewagen zijn intrede zal maken in een populair racespel in 2021.

Ford kondigde aan dat het een levensgroot model van het concept Team Fordzilla P1 zal bouwen aan het einde van het jaar, momenteel zijn ze begonnen deze te creëren in ontwerpstudio's in Keulen, Duitsland. Het project maakt deel uit van het voortdurende thema van Ford, het verkennen van de parallellen tussen de echte wereld en de virtuele, waarbij de lessen van design in de digitale wereld worden toegepast op concepten voor de werkelijkheid.

Team Fordzilla

Ford lanceerde Team Fordzilla - zijn allereerste esports-team - in 2019 met individuele teams bestaande uit zorgvuldig geselecteerde racers uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK. Elk team neemt deel aan nationale competities met toegewijde teamcaptains, de beste coureurs vertegenwoordigen Team Fordzilla op Europees niveau. Momenteel racen meer dan 40 coureurs onder de Team Fordzilla-banner.

In 2019/20 kwam Team Fordzilla met een Europees team in de Le Mans Esports-serie en recentelijk kondigde ze aan dat het een van de acht teams zou zijn die worden uitgenodigd om deel te nemen aan de nieuwe V 10-R League, die wordt georganiseerd door Gfinity en Abu Dhabi Motorsports Management.

Ford P1 Virtual RacecarFord P1 Virtual RacecarFord P1 Virtual Racecar

 Deel dit bericht

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws